Nyhetsbrev

Fyll i formuläret nedan och ta del av våra nyhetsbrev.


1

Sjöräddningen kommer periodvis att ligga på Resö

Sjöräddningssällskapet kommer periodvis att placera båten Rescue Astral i Resö hamn. Avsikten är att underlätta bemanning av båten då många frivilliga sjöräddare bor på Resö. Vill du veta mer om detta kan sjöräddare Anders Möllstam kontaktas på anders.mollstam @frivillig.ssrs.se

1

Vill du hjälpa Handlarn?

IBAN 9750000000051741107148

BIC ESSESESS

Resöboden AB, Oljeskär 9, 45797 Resö

1

Lyckad grusning

Lördagen den 29 maj grusade 11 frivilliga gång -och cykelvägen mellan långtidsparkeringen och Handlarn. Det var ett med kommunen gemensamt projekt i Samhällsföreningens regi med markägarens godkännande. En blandning av årsboende och delårsboende deltog. Sture Lind hade beställt grus till två platser och Fredrik Hellberg ställde upp med sin grävmaskin och en fyrhjuling med tippbart flak. Nils-Arne Hellberg körde det ekipaget och vi övriga använde skottkärror, spadar och krattor. Avslutningen blev hamburgare och falafel hos Ferman.

Anders

1

Branden hos Handlarn

Lördagen den 29 maj brann det i köket hos Handlarn. En fritös hade fattat eld och hela butiken och lagret rökskadades förutom att köksdelen brändes ut helt. Ingen person kom till skada och saneringen har redan påbörjats. Den här bilden lägger Ferman ut på sin hemsida.

1

Har du en idé om något du vill ska göras på Resö-Galtö?

 

 

Du kanske har en idé om ett projekt som du vill ska genomföras, eller du kanske bara har lust att delta i någon verksamhet.

Vi i Samhällsföreningen vill gärna få in dina förslag. Vi är öppna för alla förslag. Alla,  medlem eller icke medlem i samhällsföreningen, åretruntboende som sommarboende,  är välkomna att vara delaktiga i det som händer på våra öar.

Ta kontakt med någon i styrelsen eller skicka oss ett mail på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Styrelsen hittar du på vår hemsida under ”Om Resö-Galtö”, ”Samhällsföreningen Resö-Galtö”,”Styrelsen”.

1

Gatuköket har flyttat in i livsmedelsbutiken

Vi har fått ett gatukök på Resö som kan vara öppet hela året. Den gamla Kebabkiosken var inte vinterbonad och måste flyttas när Kosterhavsentrén ska byggas.

Efter många försök att hitta en plats för Kebabkiosken på utsidan av livsmedelsbutiken hittade vi ingen plats som kunde godkännas av räddningstjänsten. När vi började söka andra lösningar kom idén om köttkylen - charken upp.  Köttkylen har inte använts på flera år eftersom butiken numera inte mal köttfärs längre och charkdelen har ju tidigare varit plats för tillagning av viss färdig mat. Räddningstjänsten hade inga invändningar mot den lösningen. En helt ny ventilationslösning för den stora gatuköksfläkten måste till och vi tog sotarna till hjälp med att göra en ritning för det. Vi hade kontakter med livsmedelsinspektören och fick en del goda råd. En bygganmälan lämnades in och blev godkänd kort före julhelgen. Nu är ombyggnaden av köttkylen i livsmedelsbutiken klar och Samhällsföreningen har svarat för ombyggnaden i livsmedelsbutiken. Utrustningen tillhör Resöboden AB som driver Handlar' n på Resö. Ombyggnadsarbetet i butiken har gjorts av Sture Lind och Henry Arvidsson med  Anders Hedenstedt som byggherre. Elarbetena har gjorts av Simon Eriksson på Klippuddens el. Ferman Fattah  och Goran Sirwan har hjälpt till att flytta utrustningen.  Handlar´n på Resö kommer även att ställa en kaffeautomat bredvid serveringsluckan och några få bord kommer också att finnas i butiken.

Målsättningen var att öppna gatuköket till Påskhelgen 2021 och slutbeskedet från kommunen kom den 12 mars. Nu hoppas vi att det nya gatuköket kan bli till glädje för både boende och gäster på Resö och Galtö.

Handlar' n hade ett specialerbjudande på hamburgare och korv till årets Påskhelg. Några bilder från det längst ned. Lägg märke till hur väl avstånden hålls.

Anders

 

  

 

1

Vill du promenera på Resö och Galtö?

Om du vill besöka våra fina öar så kan du använda kartorna nedan som hjälp.