Nyhetsbrev

Fyll i formuläret nedan och ta del av våra nyhetsbrev.


Kosterhavets Resöentré

Entrén föreslås ligga på den befintliga piren. Anläggningen består av en byggnad på ca 250 m2 varav ca hälften är varma utrymmen. I byggnaden finns toaletter, soprum, litet hamnkontor med pentry. I den icke varma delen finns plats för utställningar om Kosterhavets nationalpark med bland annat tyngdpunkt på Resö.

Längs hela byggnaden går en gångbro som förbinder den yttre delen av anläggningen med marken innanför piren. Utanför an-läggningen ligger Samhällsföreningens gästbrygga för korttidplatser för besökare till Entrén, affären och annat i Resöhamn. Strax intill anläggningen finns en i- och upptagningsramp för mindre båtar. Längst ut utanför byggnaden står en nationalparksmarkör och innanför byggnaden finns en brons-modell över Kosterhavets nationalpark och informationstavla. Resöentrén kommer att vara starkt knuten till Resö samhällsförenings verksamhet med gästhamnen. Uppdrag om drift av entrén kommer att diskuteras mellan Kosterhavsförvaltningen och samhällsföreningen.

ursholmen

Arbetet med en ny detaljplan för Resö har pågått under en längre tid. Kommunen räknar med att p
lanen kan fastställas under 2014. Under förutsättning att detaljplanen inte överklagas kan entréanläggningen byggas under 2015/2016.
Frågor om Entré Resö kan ställas till nationalparkschef Anders Tysklind, Länsstyrelsen, Kosterhavet.
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.