Nyhetsbrev

Fyll i formuläret nedan och ta del av våra nyhetsbrev.


Fiskets dag 2014

Fiskets dag på Resö 2014 blev en lyckad tillställning. För de minsta fanns ett klappaquarium med intressant information om livet i havet. Skolan ordnade även krabbmete i Bödebon.

För de vuxna hölls en mycket intressant diskussion om räkfiskets förutsättningar, i ett för dagen uppställt tält bredvid fiskebåtarna. Kerstin Danielsson hälsade alla välkomna varefter Erland Lundqvist ledde diskussionen med säker hand. Det fanns politiker från både Strömstad och Tanum på plats och givetvis också fiskare från Resö och Grebbestad, där Robert Olsson delade med sig av sina erfarenheter från podiet som bestod av staplade tomma fiskelådor. Den svåra frågan just nu gäller säljbara räkkvoter där fiskarna i norra Bohuslän är emot förslaget och vill behålla dagens system, men där de stora båtarna i söder är för förslaget. Efter samtalet arrangerade Njord "Öppen Fiskebåt", där man fick kliva ombord på SD 262 Carona och prata med fiskarna Joakim Axelsson, Henrik Olausson och Torbjörn Sixtensson om hur ett hållbart räkfiske bedrivs. Uppskattat av både stora och små.

Under eftermiddagen anordnade även Selin charter en historisk rundtur med båt runt Resö med Ivan i Bageriet som berättare. Fullbesatt!

Kvällen avslutades med festligheter och god mat hos Lexö. Dan hade tagit dit Partypatrullen som gjorde succé. Möjligen bidrog det fina vädret också till en fantastisk stämning.